KNUFFELTURNEN - Sherborne bewegingspedagogiek

Wat is knuffelturnen?

... samen bewegen.
.... tijd maken voor elkaar.

Knuffelturnen is een leuke vorm van bewegingsopvoeding voor peuters en kleuters, van 2 t.e.m. 4 jaar, samen met één van hun (groot)ouders. Via speelse en uitdagende oefeningen wordt de basismotoriek van de kinderen gestimuleerd.
Naast het bewegen staat de verbondenheid tussen (klein)kind en (groot)ouder centraal, maar ook de vaardigheid om relaties aan te gaan met anderen.

... plezier beleven, zonder prestatiedruk

Tijdens een sessie knuffelturnen staat plezierbeleving voorop. De begeleider speelt in op het initiatief, de reacties en gevoelens van de kinderen. Op die manier beleven kinderen succes, voelen ze zich gewaardeerd en wordt de bewegingsexploratie bevorderd.

Bewegingsvaardigheden

Een sessie knuffelturnen is opgebouwd rond de fundamentele bewegingsvaardigheden, zoals wandelen & lopen, klimmen, werpen & vangen, roteren, heffen & dragen,...

Door aan deze vaardigheden te werken wordt de brede motorische ontwikkeling van de kinderen geprikkeld en bevorderd én wordt de basis gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren.

Sociale vaardigheden en zelfvertrouwen

Tijdens de verschillende oefeningen en relatiespelen wordt gewerkt aan de vaardigheid om positieve, betekenisvolle relaties met elkaar aan te gaan. Vertrouwen krijgen, initiatief nemen, zelfzeker worden en rekening houden met anderen wordt hierbij als doel gesteld.

Hoe ziet een les knuffelturnen eruit?

Er wordt lesgeven in groepjes van 8 tot maximum 10 duo's geschikt voor kinderen van 2 t.e.m 4 jaar. Je draagt best makkelijk zittende kledij. Er wordt immers zowel van de kinderen als de (groot)ouders een actieve deelname verwacht.
Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne gegeven door onze gediplomeerde bewegingscoach Bert Hulsmans.

Een les duurt 45 à 60 minuten.

Knuffelturnen voorjaar 2023

Wanneer?

Reeks van 5 lessen:

zaterdag voormiddag 11u tot 12u

11/3, 18/3, 25/3, 1/4, 8/4

Waar?

Polyvalente zaal WZC Frederickxhof, Ringlaan 21 Lummen. 15min voor aanvang wacht onze coach u op aan het onthaal.

Doelgroep?

Kind en (groot)ouder tussen 2 en t.e.m. 4 jaar

Leden Gezinsbond: 50€/reeks

Niet leden: 60€/reeks

Inschrijvingen:

SESSIE VOLZET

 

 

 

 

staan
slepen
slepen

Pannenkoekmomentje

 

frederickxhof

Een dankwoordje aan WZC Frederickxhof voor het openstellen van hun deuren en ter beschikking stellen van hun polyvalente zaal. Zij bieden ijsjes en pannenkoeken aan in hun Brasserie waar jullie altijd welkom zijn na het turnen!